Info

De Leidse ZwemWaterWeek is gebouwd op het fundament van de al tientallen jaren succesvolle Leidse Zwemvierdaagse in combinatie met de nog recent ontstane Zwemweek. Door deze evenementen samen te voegen ontstond de de Leidse ZwemWaterWeek.

De ZwemWaterWeek vindt plaats op twee locaties: Het openlucht Zwembad De Vliet en het overdekte Zwembad De Zijl. In 2021 vindt de Leidse ZwemWaterWeek plaats van maandag 23 augustus tot en met vrijdag 27 augustus.

Tijdens de Leidse ZwemWaterweek zijn er verschillende zwem- en wateractiviteiten georganiseerd. Deze zijn toegankelijk voor jong en oud. Voor deelname moet je in het bezit zijn van een zwemdiploma. Iedere avond nadat de traditionele Leidse Zwemvierdaagse is gezwommen zijn er diverse demonstraties en clinics van de verschillende Leidse zwem- en waterverenigingen in Zwembad De Vliet.

Iedere ochtend van de ZwemWaterWeek is er ook een Recreatieve Traithlon. Deze start en finisht bij naast en in Zwembad De Vliet. En op dinsdag 24 augustus en woensdag 25 augustus is er voor iedereen de mogelijkheid om ’s middag mee te doen aan drie workshops. Zie activiteiten voor meer informatie.

De Stichting Sport in Beeld organiseert dit zwemspektakel in samenwerking met de Gemeente Leiden (Team Sportaccommodatie), de verschillende Leidse zwemverenigingen, duiksportverenigingen, de Leidse Reddingsbrigade, zwemaccommodaties Zwembad De Vliet, Zwembad De Zijl en welzijnsorganisatie Incluzio.