Activiteiten

Bij de Leidse ZwemWaterWeek kan je meedoen aan verschillende activiteiten. De bekendste daarvan is de traditionele Leidse Zwemvierdaagse in het openlucht Zwembad De Vliet.

Bij Zwembad De Vliet kan je tijdens de Leidse Zwemwaterweek iedere ochtend meedoen aan een Recreatieve Triathlon.

En op dinsdag 24 en woensdag 25 augustus zijn er drie workshops waar je in de middag aan mee kan doen.

Verder zijn er nadat de Leidse Zwemvierdaagse gezwommen is diverse demonstraties, en clinics in Zwembad De Vliet.

Leidse Zwemvierdaagse (Zwembad De Vliet)
Per dag zwem je 500 meter. Dit zijn 10 banen. De Zwemvierdaagse vindt plaats in openluchtZwembad De Vliet. Het zwembad is hiervoor 5 dagen geopend van 19:00-20:30u

Als je vier van de vijf avonden je baantjes gezwommen hebt, verdien je het bekende zwemvierdaagse kruisje. Iedere avond is er entertainment rondom het zwembad. House, draairogelmuziel, dweilorkesten en een shantikoor komen allemaal voorbij gedurende de vijf dagen van de zwemvierdaagse.

Op de donderdagavond is het badmutsendag. Deze avond mag iedereen zijn gekste mooiste of opvallendste badmuts, petje, hoedje of hoofdeksel dragen tijdens het trekken van de zwembaantjes.

De laatste avond zorgt team SPA voor een afsluiting met een BOM (Bewegen Op Muziek). Alle deelnemers kunnen dan op een gezellige manier de week afsluiten met muziek en een drankje langs het zwembad.

Locatie: Zwembad De Vliet
Ticketprijs: €6,50 online, € 7,00 aan de deur
Recreatieve Triathlon (Zwembad De Vliet)
Altijd al willen weten of je de drie onderdelen - fietsen, zwemmen en hardlopen - op een dag kunt doen? Wij geloven er in en dagen je graag uit!

Wat moet je doen? Je begint je triatlon bij voorkeur thuis, pakt daar je fiets en fietst naar het Zwembad De Vliet waar je tussen 09:00 en 10:30 uur bent.

Wanneer je aankomt bij het zwembad, fiets je naar de inschrijftafel en krijg je een stempelkaart waarmee je direct het parcours op het parkeerterrein op kunt. Lukt het niet om op de fiets te komen, staan er een beperkt aantal fietsen klaar om een parcours op het parkeerterrein mee af te leggen.

Tussen 09:00 uur 11:00 uur zwem je zoveel baantjes als je maar wil in zwembad de Vliet. Na het zwemmen haal je de volgende stempel bij de inschrijftafel door je natte handdoek te laten zien. Na het stempelen ontvang je een routekaart voor een prachtige loop/wandelroute door het Cronesteijnpark met daarop de locatie van de stempelpost.

Na afloop van de wandeltocht ontvang je met een volle stempelkaart, in de kantine van het zwembad een gratis kopje koffie/thee/limonade/iets anders.

De recreatieve triathlon wordt georganiseerd door Incluzio Leiden en is tijdens de Leidse ZwemWaterweek dagelijks te doen. Inschrijving op de parkeerplaats voor zwembad de Vliet (Voorschoterweg 6, Leiden) tussen 09:00 en 10:30 uur. Uiterlijk einde loop/wandelactiviteit: 13:30 uur.

Locatie: Zwembad De Vliet
Ticketprijs: Entree Zwembad De Vliet, kinderen tussen de 4 en 11 jaar + volwassenen 65+: €3,40 Volwassenen: €4,40
Workshops zwemblad De Zijl (24 of 25 augustus)
Diverse verenigingen organiseren verschillende workshops en clinics op dinsdag 24 en woensdag 25 augustus in de middag . Wil je hieraan meedoen is online inschrijven verplicht.

Locatie: Zwembad De Zijl
Ticketprijs: €5,00
Demonstraties en clinics in zwemblad De Vliet (aansluitend op de Leidse Zwemvierdaagse)
Diverse verenigingen organiseren in de avond aansluitend op de Leidse Zwemvierdaagse verschillende workshops en clinics. Als deelnemer van de Leidse Zwemvierdaagse kan je kosteloos deelnemen aan deze activiteiten.

Locatie: Zwembad De Vliet
Ticketprijs: Gratis voor zwemvierdaagse deelnemers

Workshops in Zwembad De Zijl

Inschrijfgeld betreft €5,00 Online reserveren.
Als deelnemer kan je op een van de twee dagen meedoen aan alle drie de aangeboden workshops.

Dinsdag 24 augustus en woensdag 25 augustus 15 :00-17:00 – Zwembad De Zijl (ZVL-1886)
Maak kennis met waterpolo. Voor velen tamelijk onbekend maar deze zomer een van de sporten waarin Nederland zich laat/liet zien op de Olympische Spelen. Een spannende, dynamische en zware sport. Dit komt ook omdat er elke 25 seconden een poging om te scoren moet worden gedaan.

Dinsdag 24 augustus en woensdag 25 augustus(Vanaf 15u)
Een beetje in het water dobberen is lekker Maar ben jij een echte waterrat en vind je het echt kicken om zo hard mogelijk naar de te zwemmen? Dan is wedstrijdzwemmen wat voor jou! Er zijn verschillende slagen waarmee je door het water kan voort bewegen: borstcrawl, schoolslag, rugcrawl, samengestelde rugslag en vlinderslag.

Dinsdag 24 augustus en woensdag 25 augustus (Vanaf 15u)
Kan je kennismaken met wedstrijdzwemmen. Het begeleidingsteam van de wedstrijdzwemmers van topsportvereniging ZVL-1886 staat klaar om je de verschillende zwemslagen uit te leggen en te oefenen.

Dinsdag 24 augustus en woensdag 25 augustus 15:00-17:00– Zwembad De Zijl (LRB)
Zwemmen wordt gezien als een zeer gezonde vorm van recreatie en lichaamsbeweging.. Maar het kan op en/of in het water ook verkeerd gaan. En dan komt de reddingsbrigade in actie. Wil je ervaren wat dat betekent dan is dit jouw kans. Maak kennis met de reddingsmiddelen. Doe mee aan popduiken, duik ringen op uit het zwembad, en kijk hoe de Leidse Reddingsbrigade in actie komt bij een omgeslagen rubberboot.

Dinsdag 24 augustus en woensdag 25 augustus 15:00 – 17:00 – Zwembad De Zijl (Gymsport Leiden)
Altijd al de show willen stelen op de duikplank van het zwembad? Grijp dan nu je kans! In dertig minuten leert iedereen die een koprol kan maken op een mat, om over de kop te gaan van de duikplank. De echte thrillseakers doen dit natuurlijk allemaal van ‘de hoge’. En kan je nog geen koprol, dan leer je vanmiddag hoe je het water kan induiken en afrollen zoals schoonspringers dat doen.

Programma demonstraties en clinics Zwembad De Vliet

Maandag 23 augustus 20:30-21:30 – Zwembad De Vliet (ZVL-1886)
Snel door het water vliegen, onder water zwemmen, met de bal scoren op een waterpolodoel en zwemmen met een bal door het water. In een kennismakingstraining cq spel kan je zelf ervaren hoe (leuk) het is! Probeer maar eens te scoren tegen een topwaterdoelman of -vrouw.

Maandag 23 augustus 20:30–21:30 – Zwembad De Vliet (ZVL-1886)
Maak kennis met waterpolo. Voor velen tamelijk onbekend maar deze zomer een van de sporten waarin Nederland zich laat/liet zien op de Olympische Spelen. Een spannende, dynamische en zware sport. Dit komt ook omdat er elke 25 seconden een poging om te scoren moet worden gedaan.

Op maandagavond 23/08 speelt de dames selectie van ZVL-1886 een demonstratiewedstrijd.
Ter voorbereiding op de Nederlandse waterpolo eredivisie. Maar ook bedoeld om Leidenaren te laten zien en uit te leggen hoe het spel precies werkt.

Dinsdag 24 augustus 20:30-21:30 – Zwembad De Vliet (Calypso)
Nog nooit gedoken maar staat het wel op je bucketlist? Duik je al, maar nog niet in Nederland? is het alweer een tijdje geleden dat je gedoken hebt? Wil je meer gaan duiken, maar heb je geen buddy?
Schrijf je dan in voor onze clinic. Dan kun je op dinsdagavond een proefduik maken. We beginnen met een theoretische introductie en vanaf 20.30 kan je een proefduik maken. Duikers met enige ervaring kunnen onder begeleiding van een ervaren duiker hun vaardigheden in het zwembad opfrissen.

LET OP! Voor de duikvaardigheden/proefduik in het zwembad vragen we een kleine bijdrage (10 euro) en uiteraard aanmelding vooraf (opleiding@lovcalypso.nl), want de plaatsen zijn beperkt.

Op dinsdagavond kun je ook kennismaken met verschillende specialisaties in het duiken. Dus ben je geïnteresseerd in onderwaterfotografie, onderwaterbiologie of tech-duiken kom dan langs. Want dinsdagavond kan je kennismaken met deze specialisaties en advies vragen aan de experts van Calypso.

Donderdag 26 augustus 20:30–22:00 – Zwembad De Vliet (Levitas en Aquamania en LSD)
Op donderdagavond worden er in 1,5u tijd diverse demonstratiewedstrijden en clinics verzorgd. Waterpolo, wedstrijdzwemmen, kanopolo een snorkelparcours en een snorkelestaffette. Het komt deze avond allemaal aan bod.
Drie Leide studentenzwem(water)sportverenigingen demonstreren, leggen uit en laten je meedoen. Dus kom waterpoloën of wedstrijdzwemmen bij Aquamania, probeer te kanopoloën bij Levitas of ga snorkelen met LSD! De activiteit wordt - zoals dat hoor bij studentensport - feestelijk afgesloten met een leuke borrel. Zien we jullie daar?